HALA 2

10.00 – 16.00   Cykl spotkań pt. „KAWA Z EKSPERTEM” – czołowi eksperci i autorytety z dziedziny suplementacji będą odpowiadać na pytania odwiedzających na stoisku KRSiO (stoisko N17, Hala 2)

11:00-11:30        Polski rynek żywności ekologicznej w 2021 roku. Najnowsze dane z raportu Koalicji na Rzecz BIO
– Karol Przybylak, Biokurier

11:30-12:00        E-commerce w branży BIO
– Karol Przybylak, Biokurier

13:00-13:30        Przegląd jedzenia na bazie roślin i alternatywnych źródeł białka w Europie
– Aleksandras Bacevicius, Analyst, Euromonitor International

13:30-14:00        Rozwój systemu żywności funkcjonalnej i dietetyki spersonalizowanej w Polsce
– dr inż. n. tech. Andrzej Siemaszko, prof. dr hab. n.med. Jakub Fichna Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytet Medyczny w Łodzi

14:00-14:30        Pszczoła, Ekologia i Produkty pszczele
– Mariusz Opoka, Gospodarstwo Pasieczne Łysoń

14:30-15:00        Rynek probiotyków w Europie – kluczowe kryteria jakości
– Patryk Treder, Kierownik naukowy w OMNi-BiOTiC ®Polska

HALA 2

10.00 – 16.00 Cykl spotkań pt. „KAWA Z EKSPERTEM” – czołowi eksperci i autorytety
z dziedziny suplementacji będą odpowiadać na pytania odwiedzających na stoisku KRSiO (stoisko N17, Hala 2)

10.20 Oficjalne otwarcie konferencji Spring Agenda

10.30 „Oświadczenia środowiskowe (green claims) – czy suplementy diety mogą być przyjazne dla planety?” Michał Tracz – KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński 

10.50 „Znaki towarowe suplementów diety – kluczowe kwestie na przykładach” mec. Piotr Zawadzki – KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński 

11.10 „Akkermansia muciniphila – probiotyk nowej generacji stosowany w otyłości. „ Ewa Olchawa – EUBIOCO Sp. z o.o. 

11.30 „Składniki suplementów diety zmiany w regulacjach krajowych i wspólnotowych.” Grażyna Osęka – FOODIE Sp. z o.o. Sp.k. 

11.50 „Bezpieczeństwo składnika i produktu końcowego na przykładzie suplementu diety.” Iwona Kowalczyk – FOODIE Sp. z o.o. Sp.k.

12.10 „Tlenek etylenu – aktualna sytuacja i dostosowanie się rynku” Aleksandra Janczkowska – PK COMPONENTS Sp. z o.o. Sp. k.

12.30 „Dodatki do żywności, ostatnie zmiany (dwutlenek tytanu), planowane zmiany dot. innych dodatków.” Magda Wawrzyniak  – FOOD & PHARMA LEGAL Sp.j.

12.50 „Co odpowiada za naszą odporność?” dr Eduard Dilanyan  – Narum Sp. z o.o. 

13.10 „E-commerce i sprzedaż wysyłkowa suplementów diety w aptekach  – możliwości i ograniczenia w reklamie” Justyna Stefańczyk-Kaczmarzyk – KONDRAT I PARTNERZY

13.30 „Zielony łańcuch dostaw suplementów diety – nowe wyzwania w kontekście regulacji prawnych” dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska – CENTRUM PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO I PRODUKTOWEGO

13.50 „Rewolucje i perspektywy na rynku suplementów diety” Alicja Michałowska – CENTRUM PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO I PRODUKTOWEGO

14.10 „Oświadczenia zdrowote i żywieniowe suplemetów diety” dr Żaneta Zemła-Pacud – Traple Konarski Podrecki i Wspólnicy

14.30 Reklama suplementów diety w internecie – okiem prawnika praktyka. Social media, rankingi cenowe, apteki, linkowanie – jak to zrobić zgodnie z prawem?” Marta Łanoch – FOODMEDLAW Marta Łanoch

14.50 „Znaczenie jodu w codziennej diecie człowieka.” Mirosław Surma – IODICA WORLD Sp z o.o. Semo Polska Trade Sp. z o.o.

Organizatorzy Konferencji Spring Agenda:

Podczas targów WorldFood Poland odbędzie się zbiórka produktów spożywczych z długim terminem przydatności na rzecz potrzebujących z Ukrainy. Akcja jest organizowana wraz z Bankiem Żywności SOS w Warszawie.
Zapraszamy Wystawców do dołączenia się do akcji.
Zbiórka prowadzona będzie ostatniego dnia wydarzenia, tj. 7 kwietnia w godzinach 13:00-16:00. Hala 1 – FORUM KONFERENCYJNE

Wystawcy poprzednich edycji