NutraFood Poland, Hala EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14, Warszawa
16 kwietnia 2024 Hala 1
Moderator: dr Joanna Uchańska Członkini Zarządu KRSiO, Partnerka Kancelarii Prawnej Chałas i Wspólnicy
NutraFood Poland, Hala EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14, Warszawa
Konferencja ekspercka KRSiO
„Jakość, bezpieczeństwo – Polska, Europa, Świat”
17 kwietnia 2023 r. w godz. 10:00-16:00 Hala 2
10:00-10:25 | KSM-66 Ashwagandha |
10:25 – 10:50 | Prace w Unii Europejskiej dotyczące składników suplementów diety (ENG.)
Antonino Santoro, EHPM |
10:55 – 11:20 | Innowacyjne suplementy diety – forma i skład. (PL) dr Agnieszka Zielińska, WUM |
11:25 – 11:50 | Strategie Wyboru Surowców: Między Jakością a Marketingiem: Dogłębna analiza strategii wyboru surowców w kontekście jakości, marketingu oraz obserwowanych trendów w branży suplementów (ENG.)
Maciej Jaskólski, Olivit Sp. z o. o. |
11:55 – 12:20 | Zdrowy Styl Życia na Talerzu: Jak Różne Pokolenia Wybierają Suplementy i Żywność Funkcjonalną (ENG.)
dr Marta Grybś-Kabocik – Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach oraz Jakub Śwircz – Brandy Design |
12:25-12:50 | Przez Labirynt Badań Klinicznych: Wyzwania i Możliwości dla Suplementów Diety: Omówienie wymogów prawnych, wyzwań i możliwości zastosowania wyników badań klinicznych na suplementach (PL). dr Agnieszka Szkaradek, lek. med. Katarzyna Bętkowska, Jagiellońskie Centrum Innowacji |
12:50 – 13:20 | Lunch break |
13:20 – 13:45 | Witaminy – kwestie stabilność witamin w produkcie, wpływ niektórych składników na stabilność (PL). dr. Bartłomiej Jakubowski – GBA POLSKA Sp. z o. o. |
13:45 – 14:10 | Grzyby w suplementach diety. Jakie grzyby mogą być składnikami suplementów, jakie uznawane są na novel food? Jakie części rośliny można stosować? Czy można stosować ekstrakty? (PL)
mec. Magdalena Wawrzyniak, FPLegal |
14:10 – 14:35 | Badania naukowe i kliniczne w komunikacji marki i produktu: wyzwania prawne, szanse i uwarunkowania (PL). mec. Edyta Oleszczuk-Romańska, Kancelaria Chałas i Wspólnicy |
14:35 – 15:00 | Prawo karne – bliżej niż myślimy. Odpowiedzialność represyjna, a prawo żywnościowe (PL) mec. Krzysztof Witek, Traple Konarski Podrecki |
15:00 – 15:25 | Alternatywne źródła białka w suplementach diety (PL) dr. Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Centrum Prawa Żywnościowego FoodLaw |
15:25 – 15:50 | Well-being klientów, organizacji i planety – standardy ESG a (dobre) suplementy (ENG.) dr Ewa Butkiewicz, mec. Weronika Nalbert, Wardyński i Wspólnicy |
Moderator: dr Joanna Uchańska, Członkini Zarządu KRSiO, Partnerka Kancelarii Prawnej Chałas i Wspólnicy